↑ Επιστροφή σε Τμήματα

Ψηφιακή Μαστογραφία

MAMMOMAT FUSIONΗ Μαγνητική Τομογραφία Χίου διαθέτει το σύστημα πλήρους – έμμεσης Ψηφιακής Μαστογραφίας MAMMOMAT FUSION , που εγγυάται μεγάλη αξιοπιστία στη διάγνωση πρώιμων βλαβών του μαστού.

Ο Ψηφιακός Μαστογράφος χρησιμοποιεί ψηφιακό σύστημα ανιχνευτών που παρέχουν μεγαλύτερη ευκρίνεια (resolution) και αντίθεση (contrast) συγκριτικά με τους αναλογικούς μαστογράφους, οι οποίοι καταγράφουν την εικόνα σε film. Επιπρόσθετα, η ψηφιακή μαστογραφία έχει λιγότερο «θόρυβο» και λιγότερα ψευδοσήματα (artifacts), παράγοντες που επιτρέπουν την ανίχνευση μικρότερων βλαβών και αποτιτανώσεων, οι οποίες σχετίζονται με μη ανιχνεύσιμες κλινικά, κακοήθειες.

Τέλος η ψηφιακή μαστογραφία απαιτεί μικρότερη δόση ακτινοβολίας, γεγονός που σημαίνει μικρότερη ακτινοβόληση του μαστού.

human

Προετοιμασία Ασθενούς για Εξετάσεις Ψηφιακής Μαστογραφίας

Προγραμματίστε τη μαστογραφία μεταξύ 7ης και 12ης ημέρα του έμμηνου κύκλου σας. Είναι σημαντικό όταν προσέρχεσθε για μαστογραφία να μη φοράτε αρώματα, πούδρες, λοσιόν ή αποσμητικά στη περιοχή των μαστών και στις μασχάλες. Προτιμείστε να φοράτε άνετα ρούχα όταν προσέρχεσθε για την εξέταση αυτή.

Δείτε περισσότερα »